Figurina feminina din teracota
afis
plansa explicativa

Exponatul lunii iulie 2024:

Cromolitografie – Vânător de munte

 

                        Exponatul lunii iulie: luni, 1 iulie 2024;
                        Durata: 1 – 31 iulie 2024;
                        Locul: Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, Secţia „Lapidarium”;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: (.jpg);
                        Planşă explicativă: (.jpg);

            Muzeul de Istorie „Paul Paltanea”, institutie aflata în subordinea Consiliului Judetean Galati, va propune spre vizitare, în luna iulie, mini-expozitia: „Cromolitografie – Vânator de munte” realizata de muzeograf Mihaela Damian.

            Cromolitografia reprezinta un suvenir primit la terminarea stagiului militar si înfatiseaza un colaj de imagini în care, în prim-plan se afla militarul în termen (al carui chip a fost decupat dintr-o fotografie si atasat ulterior plansei). În plan secund este prezentata o scena de razboi cu vânatorii de munte în actiune, iar pe laturile din dreapta si din stânga diferite secvente din Primul Razboi Mondial. Lucrarea grafica a fost realizata de Maiorul Marinescu G., din Batalionul 6 Vânatori de Munte, aprobata de Marele Stat Major si realizata la Tipografia Societatii „An. Sonnenfeld” Oradea Mare si a ajuns în patrimonial Muzeului de Istorie „Paul Paltanea” printr-o donatie facuta de Frâncu Paraschiv, fiul unui vânator de munte care si-a satisfacut stagiul militar în perioada 5 februarie 1925 – 1 octombrie 1926.

            Mini-expozitia va putea fi admirata pâna la sfârsitul lunii iulie, 2024, la Sectia Lapidarium a Muzeului de Istorie „Paul Paltanea” Galati, Str. Mr. Iancu Fotea, Nr. 2Bis (vizavi de Biserica Greaca).

Responsabil Relatii Publice,
Aura Cristian

 

PARTENERI
MEDIA:

  certitudinea presa galati Prin Galati Redescopera istoria revista Historia copy shop 7 seri Galati-Braila Libraria Humanitas Galati info EST Litera 13 Matricea romaneasca