afis

29 IUNIE – ZIUA DUNĂRII.

165 ani de la începerea lucrărilor de ameliorare a navigaţiei pe Dunăre
(1857 – 2022)

                        Vernisaj expoziţie: miercuri, 29 iunie 2022 ora 1100;
                        Locul: Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, Secţia „Lapidarium”, strada Maior Iancu Fotea, nr. 2 bis;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;
                        Invitaţie: .jpg;

           Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi, vă invită miercuri, 29 iunie 2022, ora 1100 la vernisajul expoziţiei temporare „29 Iunie – Ziua Dunării. 165 ani de la începerea lucrărilor de ameliorare a navigaţiei pe Dunăre (1857 – 2022)”.

           În 1857, la Galaţi, inginerul şef Charles Hartley a prezentat membrilor Comisiei Europene a Dunării un „Raport de ameliorare a navigaţiei pe Dunărea de Jos”. Acesta propunea realizarea unor amenajări pe braţul Sulina, pentru a facilita navigaţia. Comisia Europeană a Dunării a aprobat raportul şi a acordat fonduri pentru executarea lucrărilor. În 1861, Comisia Europeană a Dunării a finalizat primele lucrări tehnice la gura Sulina. În anii următori, Comisia Europeană a Dunării a realizat şi alte lucrări privind corectarea şenalului navigabil şi construirea a două diguri pe braţul Sulina etc. 

           Evenimentul se va desfăşura la Secţia Lapidarium, str. Mr. Iancu Fotea nr. 2 Bis (vizavi de Biserica Greacă).

           

Responsabil Relatii Publice,
Aura Cristian

 

PARTENERI
MEDIA:

  certitudinea presa galati Prin Galati Redescopera istoria revista Historia copy shop 7 seri Galati-Braila Libraria Humanitas Galati info EST Litera 13 Matricea romaneasca