ANUNŢ PUBLIC

           În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a fost luată o măsură importantă pentru protejarea populaţiei în cazul afecţiunilor respiratorii. Astfel, de luni, 6 aprilie, se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice precum spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere etc. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

           Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

           Măsuri similare au fost impuse în Cehia şi Bulgaria, unde nimeni nu iese pe stradă fără acest mijloc de protecţie, în felul acesta fiind redusă posibilitatea de a împrăştia virusul gripal chiar şi în cazul persoanelor care nu prezintă simptomele specifice. Această măsură îi protejează inclusiv pe cei care le aplică, în acest fel protejându-se. De asemenea şi oraşe precum Hong Kong, Seoul, Tokyo au adoptat această măsură, iar Austria a impus-o doar pentru spaţiile publice închise.

           Este cunoscut faptul că virusul Covid-19 se poate transmite prin contact direct, de aceea a fost luată măsura restricţionării ieşirilor în spaţiul public, dar se poate transmite şi indirect, de aceea sunt recomandări în privinţa igienei riguroase şi protejării prin mijloacele de protecţie pentru nas şi gură. Totodată, persoanele din conducerea spaţiilor amintite mai sus au obligaţia să se asigure că angajaţii sau vizitatorii pun în aplicare măsura CJSU Galaţi.

 

DIRECŢIUNEA