Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment
afis

ÎN MEMORIA „APĂRĂTORILOR ORAŞULUI GALAŢI”
7 – 9 IANUARIE 1918

 

                        Comemorare: luni, 20 ianuarie 2020, ora 1200;
                        Locul: intersecţia străzii I. L. Caragiale cu bulevardul Brăilei;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: (.jpg);
                        Invitaţie: .jpg;
                        Galerie foto: .pdf

            Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi vă invită luni, 20 ianuarie 2020, ora 1200, la Monumentul Apărătorilor Oraşului Galaţi, pentru comemorarea eroilor căzuţi pe câmpul de luptă, în luna ianuarie 1918.

           Momentul de aducere aminte se va desfăşura la grupul statuar, situat la intersecţia străzii I. L. Caragiale cu bulevardul Brăilei.

            Armata a 6-a rusă aflată în retragere de pe frontul din Moldova a încercat să cucerească oraşul de la Dunăre, Galaţi. În perioada 7/20 – 09/22 ianuarie 1918, aproape 3.000 de militari români aparţinând marinei militare, trupelor terestre şi aviaţiei militare au dejucat planurile ruşilor, care au fost nevoiţi să fie duşi sub escortă peste Prut.

           Monumentul dedicat memoriei celor care au căzut pe câmpul de luptă în zilele de 7/20 – 09/22 ianuarie 1918, a fost ridicat imediat după terminarea Primului Război Mondial, însă demolat în 1962 din „raţiuni edilitare”.

           În anul 2018, Monumentul Apărătorilor Oraşului Galaţi, a fost refăcut, pe acelaşi amplasament, de către Consiliului Judeţean Galaţi, prin Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi.

           Deschidem cu acest eveniment Calendarul cultural 2020 „Anul Alexandru Ioan I Cuza”, an pe care Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi îl dedică personalităţii Domnitorului Alexandru Ioan I Cuza, de la a cărui naştere se împlinesc 200 de ani (1820 – 2020).

 

Responsabil Relatii Publice,
Aura Cristian

 

PARTENERI
MEDIA:

  presa galati Prin Galati Redescopera istoria revista Historia copy shop 7 seri Galati-Braila Libraria Humanitas Galati info EST Litera 13 Matricea romaneasca