Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment
afis

DRUMURI ÎN MEMORIE. MAUSOLEELE

 

                        Vernisaj expoziţie : joi, 21 februarie 2019, ora 1300;
                        Durata: 21 februarie - 25 martie 2019;
                        Locul: Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi - Lapidarium, Str Mr. Iancu Fotea, nr. 2bis;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: (.jpg);
                        Invitaţie: .jpg;
                        Galerie foto: .pdf

            Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi şi Institutul Naţional al Patrimoniului vă invită joi, 21 februarie 2019, ora 1300, la vernisajul expoziţiei itinerante „DRUMURI ÎN MEMORIE. MAUSOLEELE”, la secţia Lapidarium (lângă biserica Greacă), str. Mr. Iancu Fotea nr. 2bis, Galaţi.

             „Drumuri în memorie. Mausoleele” este un proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, în cadrul programului Centenar. Iniţiat de Institutul Naţional al Patrimoniului, proiectul are ca scop valorificarea şi promovarea în spaţiul public, la nivel naţional şi european, a patrimoniului comemorativ, în mod specific a mausoleelor ridicate pentru eroii din Primul Război Mondial, aflate pe teritoriul României.

            Obiectivul central al proiectului este acela de a clarifica şi disemina funcţia de spaţii mnemonice ale mausoleelor existente în România, de a promova patrimoniul comemorativ şi educaţia în domeniul istoric şi cultural a generaţiilor actuale, şi, cu precădere, a tinerilor, prin intermediul unei serii variate de activităţi, facilitând procesul de actualizare a semnificaţiei mausoleelor.

            Proiectul a fost lansat pe 25 octombrie 2018, de Ziua Armatei Române, la Muzeul Vrancei din Focşani, cu expoziţia itinerată acum la Galaţi.

 

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galati

PARTENERI
MEDIA:

  presa galati Prin Galati Redescopera istoria revista Historia copy shop 7 seri Galati-Braila Libraria Humanitas Galati info EST Litera 13 Matricea romaneasca