Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment
afis

PE AICI NU SE TRECE!
MARELE RĂZBOI ÎN DOCUMENTE ŞI OBIECTE DE PATRIMONIU

 

                        Vernisaj expoziţie: 19 octombrie 2017, ora 1200;
                        Locul: Muzeul „Casa Cuza Vodă”, Galaţi, str. Al. I. Cuza, nr. 80;
                        Program de vizitare: miercuri - duminică, 1000 – 1800;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;
                        Invitaţie: .jpg;
                        Galerie foto: .pdf

            Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în colaborare cu Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci şi Asociaţia „Tradiţia Militară” vă invită joi, 19 octombrie 2017, ora 1200 la vernisajul expoziţiei PE AICI NU SE TRECE! MARELE RĂZBOI ÎN DOCUMENTE ŞI OBIECTE DE PATRIMONIU.

            Primul Război Mondial (1914-1918) a fost probabil cea mai nimicitoare înfruntare a tuturor timpurilor în care state de pe întregul glob pământesc au fost implicate fie de partea Antantei, fie de cea a Puterilor Centrale. România a intrat în război, în anul 1916, după doi ani de neutralitate, alături de Antanta, pentru eliberarea Transilvaniei de sub stăpânirea Imperiului Austro-Ungar şi alipirea ei la Vechiul Regat.

            Expoziţia organizată de muzeograf Mariana-Delia Pohrib relevă prin intermediul fotografiilor, brevetelor militare, medaliilor, costumelor militare, armelor albe şi de foc, crâmpeie din Primul Război Mondial.  

            „Sângele eroilor căzuţi în luptele Marelui Război să fie pentru tine, o, frumoasă Românie, sămânţa de noi virtuţi, în aşa fel încât copiii tăi să fie mereu demni de părinţii lor şi gata să-ţi apere pământul sacru, atât de des invadat, dar în cele din urmă întregit prin efortul ultimelor generaţii”.(Generalul Henri Mathias Berthelot)

            Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80.

 

Biroul Relaţii publice,
Nicoleta Gheorghe

 

PARTENERI
MEDIA:

  copy shop presa galati Prin Galati Redescopera istoria revista Historia 7 seri Galati-Braila info EST Litera 13 Matricea romaneasca