Imagini de la eveniment
Imagini de la conferinţa de presă
Imagini de la eveniment
Imagini de la vernisajul expoziţiei
afis

AURUL ŞI ARGINTUL ANTIC AL ROMÂNIEI

                        Conferinţă şi vernisaj expoziţie: miercuri, 10 mai 2017, orele 1600 respectiv 1800;
                        Locul: Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, secţia Lapidarium din str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2;
                        Afiş: .jpg;
                        Invitaţie: .pdf;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Galerie foto: imagini de la conferinţa de presă (.pdf ), imagini de la vernisaj (.pdf)

             Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi şi Muzeul Naţional de Istorie a României vă invită miercuri, 10 mai 2017, începând cu:

                    ■ ora 1600, la conferinţa de presă susţinută de dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României;

                    ■ ora 1800, vernisajul expoziţiei AURUL ŞI ARGINTUL ANTIC AL ROMÂNIEI.

            Organizată de către Muzeul Naţional de Istorie a României cu aportul a 32 de muzee din ţară, expoziţia este unică prin valoarea şi importanţa istorică a celor peste 1000 de artefacte din metale preţioase.

             Proiectul expoziţional a fost iniţiat şi coordonat de directorul general al Muzeului Naţional de Istorie, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu şi dr. Rodica Oanţă-Marghitu din cadrul instituţiei muzeale menţionate. Din luna decembrie 2013 şi până în prezent expoziţia a fost itinerată la Timişoara, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Alba Iulia, Buzău, Craiova, Iaşi, Constanţa, Piatra Neamţ, Suceava, Bârlad.

            Publicul va avea prilejul de a vedea şi la Galaţi în perioada 10 mai - 24 iunie 2017, piese clasate în Tezaurul naţional, extrem de valoroase, descoperite în întreaga ţară. Printre acestea menţionăm piesele eneolitice descoperite la Sultana – Malul Roşu, tezaurul de la Hinova, brăţări multispiralice dacice, piese din tezaurele de la Apahida şi Pietroasa.

              Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”Galaţi participă la acest amplu proiect expoziţional cu 50 de bunuri culturale, dintre care menţionăm stateri macedoneni emişi de Alexandru cel Mare şi Lisimah în sec. IV-III î.Hr., denari romani republicani din tezaurul de la Poiana (judeţul Galaţi) precum şi piese arheologice din aur descoperite în siturile din judeţul Galaţi. (muzeograf Costel Ilie)

             Evenimentul se va desfăşura la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, secţia Lapidarium din str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2.

 

Biroul Relaţii publice,
Nicoleta Gheorghe

 

PARTENERI
MEDIA:

  copy shop presa galati Prin Galati Prin Galati Redescopera istoria copy shop Suntem ro 7 seri Galati-Braila info EST Litera 13 Matricea romaneasca