afis
plansa explicativa

EXPONATUL LUNII: UN EVANTAI - ACCESORIU AL ELEGANTEI FEMININE

                        Durata: 2 - 31 martie 2016;
                        Locul: Muzeul „Casa Cuza Voda” Galati, str. Al. I. Cuza, nr. 80;
                        Program de vizitare: miercuri - duminică, 900 – 1700;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;
                        Planşă explicativă: (.jpg);

             Muzeul de Istorie „Paul Paltanea” Galati deruleaza si în acest an, în cadrul Programului de valorificare a patrimoniului cultural national, proiectul expozitional  Exponatul lunii,  care   vizeaza prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebita din colectiile institutiei.

            În luna martie a.c., vizitatorii pot admira la Muzeul „Casa Cuza Voda”, sectie a Muzeului de Istorie „Paul Paltanea” Galati, exponatul lunii: UN EVANTAI - ACCESORIU AL ELEGANTEI FEMININE.

            Delicatul accesoriu vestimentar, realizat de un atelier occidental, în a doua jumatate a secolului al XIX-lea si folosit de doamnele din familia Negri, impresioneaza prin frumusetea modelului si duce cu gândul la povesti cu si despre domnisoarele si doamnele de altadata. (muzeograf dr. Elena Ingrid Bahamat)

            Reper emblematic pentru moda, pentru eleganta în acceptia ei feminina de ieri, uneori de azi si poate ca si de mâine, exponatul UN EVANTAI - ACCESORIU AL ELEGANTEI FEMININE , poate fi vizitat în perioada 2 - 31 martie 2016, de miercuri pâna duminica, între orele 900 – 1700.

 

Biroul Relaţii publice,
Nicoleta Gheorghe

 

PARTENERI
MEDIA:

  E cultura info presa galati Prin Galati Prin Galati Redescopera istoria Suntem ro 7 seri Galati-Braila info EST Litera 13