Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment.

50 DE ANI DE COOPERARE EUROPEANĂ ÎN SPAŢIU

 

                        Vernisaj Expoziţie : joi, 15 mai 2014, ora 1300;
                        Locul: Muzeul „Casa Colecţiilor ”, str. Eroilor, nr. 64, Galaţi;
                        Program de vizitare: miercuri - duminică, 1000 – 1800;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;
                        Galerie foto : .pdf

            Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită joi, 15 mai 2014, ora 1300, la vernisajul expoziţiei 50 DE ANI DE COOPERARE EUROPEANĂ ÎN SPAŢIU”, ce se încadrează în ciclul „Colecţii şi colecţionari”.

             Tematica expoziţiei cuprinde cele mai relevante mărci poştale dedicate Cosmosului, adunate cu pasiune şi răbdare de concitadinul nostru, domnul ing. Doru Tătar. Dintre atracţiile acestei expoziţii, pe lângă timbre inedite din aproape toate ţările europene, din fosta URSS şi ţările din fostul bloc sovietic, având ca tematică zborul în cosmos şi paşii care au condus omenirea spre cucerirea spaţiului cosmic, vor fi expuse plicuri din prima zi a emisiunii, plicuri omagiale, fotografii originale cu autografele celor mai importanţi cosmonauţi ai lumii, plachete şi medalii.

            Anul acesta, Agenţia Spaţială Europeană aniversează 50 de ani de realizări unice în domeniul explorărilor spaţiale. Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi dedică această expoziţie momentului în care Europa a devenit o putere spaţială.  

             „Spre finalul anilor ’40 şi pe parcursul anilor ’50, eforturile europene de racordare la procesul de dezvoltare ştiinţifică şi tehnologică din domeniul spaţial erau insignifiante, până când doi importanţi savanţi şi oameni politici, Pierre Auger, din Franţa, şi Edoardo Amaldi, din Italia, au făcut primii paşi către instituirea Europei drept o prezenţă notabilă în spaţiul cosmic. În 1964, au fost puse în aplicare hotărârile Organizaţiei Europene pentru Dezvoltarea lansărilor Cosmice şi a Organizaţiei Europene pentru Cercetări Spaţiale. La ceva mai mult de un deceniu după această dată, a luat naştere Agenţia Spaţială Europeană (ESA), care a luat locul acestor două organizaţii.”

             Evenimentul va avea loc la Muzeul „Casa Colecţiilor”, str. Eroilor, nr. 64, Galaţi

             Organizator expoziţie: muzeograf Adrian Zăinescu

 

Biroul Relaţii publice
Nicoleta Gheorghe