Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment
afis

COVOARE ROMÂNEŞTI DE LA DUNĂREA DE JOS
STUDIU DE CAZ: JUDEŢUL COVURLUI

 

                        Expunere: Miercuri, 12 decembrie 2018, ora 1100;
                        Locul: Casa rurală Ion Avram Dunăreanu Suhurlui, judeţul Galaţi;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: (.jpg);
                        Galerie foto: .pdf

            Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în colaborare cu Asociaţia Culturală pentru Tradiţie, Istorie şi Justiţie Socială „Casa Rurală Ion Avram Dunăreanu” şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Suhurlui  vă invită miercuri, 12 decembrie 2018, ora 1100, la expunerea cu tema COVOARE ROMÂNEŞTI DE LA DUNĂREA DE JOS – STUDIU DE CAZ: JUDEŢUL COVURLUI.

            Arta populară românească este un domeniu complex şi variat, la fel de original şi bogat, ca modalităţi de exprimare, precum cea cultă, creionând viaţa materială şi spirituală a societăţii româneşti, măiestria şi concepţia artistică transmisă din generaţie în generaţie.

            La Dunărea de Jos, ţesutul a ocupat un loc aparte în cadrul preocupărilor casnice ale femeilor de odinioară, covoarele ţesute la războiul din lemn orizontal, constituind o categorie de piese valoroase, remarcabile prin varietatea şi rafinamentul cu care au fost decorate.

             Expunerea cu tema menţionată mai sus, intenţionează conştientizarea elevilor cu privire la păstrarea, în forme cât mai puţin alterate, a acestui meşteşug tradiţional. (muzeograf Ionela Daniela Antohe)

            Activitatea se va desfăşura la Casa Rurală „Ion Avram Dunăreanu” Suhurlui, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

 

Biroul Relaţii publice,
Nicoleta Gheorghe

 

PARTENERI
MEDIA:

  presa galati Prin Galati Redescopera istoria revista Historia copy shop 7 seri Galati-Braila Libraria Humanitas Galati info EST Litera 13 Matricea romaneasca