afis
Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment

COMERŢ ŞI INDUSTRIE ÎN GALAŢIUL INTERBELIC


                        Vernisaj expoziţie: 15 septembrie 2017, ora 1200;
                        Durata: 15 septembrie - 1 octombrie 2017;
                        Locul: Lapidarium, Galaţi, str. Mr Iancu Fotea, nr. 2;
                        Program de vizitare: miercuri - duminică, 1000 – 1800;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;
                        Invitaţie: .jpg;
                        Galerie foto: .pdf

            Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în colaborare cu Asociaţia „Galaţi, oraşul meu”, vă invită vineri, 15 septembrie 2017, ora 1200 la vernisajul expoziţiei COMERŢ ŞI INDUSTRIE ÎN GALAŢIUL INTERBELIC.
Expoziţia organizată de muzeograf Valentin Bodea redă starea de fapt a perioadei interbelice, caracterizată printr-o economie înfloritoare care a tras după sine un nivel de trai ridicat şi o efervescenţă culturală şi spirituală. Comercianţii gălăţeni au fost cei care au relansat după Primul Război Mondial economia şi industria oraşului Galaţi, dar şi a României Mari.

             „Galaţii, primul port al României Mari la Dunăre, având pe apă comunicaţie cu ţările cele mai depărtate din apus şi răsărit, a dobândit de mult o însemnătate mondială ca oraş comercial.[…] Industriile din Galaţi au luat în ultimele decenii şi mai ales după răsboiu un avânt mai mare decât comerţul, datorită spiritului de intreprindere al fabricanţilor, şi situaţiei favorabile a portului Galaţi, care este în legătură directă cu străinătatea pe calea eftină a apei şi mai ales protecţionismului vamal, care exclude în parte concurenţa produselor similare străine. După Bucureşti, Galaţii este cel mai industrial oraş din toată ţara.” (Gh. N. Munteanu-Bârlad – „Galaţii”)

             Evenimentul se va desfăşura în LAPIDARIUM (secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi), din str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2, lângă Biserica Greacă.

 

Biroul Relaţii publice,
Nicoleta Gheorghe

 

PARTENERI
MEDIA:

  copy shop presa galati Prin Galati Redescopera istoria revista Historia 7 seri Galati-Braila info EST Litera 13 Matricea romaneasca