Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment
afis

APARATUL DE RADIO
MIJLOC DE COMUNICARE

                        Vernisaj expoziţie: luni, 13 februarie 2017, ora 1200;
                        Locul: Muzeul „Casa Cuza Vodă ” Galaţi, str. Al. I. Cuza, nr. 80;
                        Durata: 13 februarie – 31 iulie 2017;
                        Afiş: .jpg;
                        Invitaţie: .jpg;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Galerie foto: .pdf

            Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită luni, 13 februarie 2017, ora 1200, la vernisajul expoziţiei APARATUL DE RADIO, MIJLOC DE COMUNICARE pentru a sărbători Ziua Mondială a Radioului.

             Acum 71 de ani, pe 13 februarie 1946, postul de radio al Naţiunilor Unite difuza prima emisie. În anul 2011, Academia Spaniolă de Radio, are iniţiativa instituirii unei zile menită să celebreze Radioul, iar această propunere este prezentată în luna septembrie, la sesiunea Comitetului Executiv al UNESCO. O lună mai târziu, în cadrul Conferinţei generale a UNESCO este aprobată crearea Zilei Mondiale a Radioului.

             Expoziţia temporară Aparatul de radio, mijloc de comunicare” organizată de muzeograf Valentin Bodea aduce în atenţia gălăţenilor aparate de radio (anii '30 - '80) din Colecţia „Ştiinţă şi tehnică” a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, dar şi acte (facturi din anii '20-'40) care atestă existenţa în oraşul Galaţi a unor magazine care vindeau aparate de radio.

             Evenimentul se va desfăşura la Muzeul "Casa Cuza Vodă" (str. Al. I. Cuza, nr. 80), secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

 

Biroul Relaţii publice,
Nicoleta Gheorghe

 

PARTENERI
MEDIA:

  copy shop presa galati Prin Galati Prin Galati Redescopera istoria copy shop Suntem ro 7 seri Galati-Braila info EST Litera 13