Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment
afis

CUSĂTURI TRADIŢIONALE. TEHNICĂ ŞI ÎNDEMÂNARE

                        Şezătoare: joi, 7 iulie 2016, ora 1700;
                        Locul: Muzeul „Casa Cuza Vodă ” Galaţi, str. Al.I.Cuza, nr. 80;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;
                        Galerie foto: .pdf

             Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în parteneriat cu Şezătoarea „Dunărea de Jos” Galaţi, vă invită joi, 7 iulie 2016, ora 1700, să luaţi parte la şezătoarea cu tema:  CUSĂTURI TRADIŢIONALE. TEHNICĂ ŞI ÎNDEMÂNARE.

            Printre modalităţile de ornamentare a materialelor textile de uz casnic sau de port popular, acul cu fir, mai mult sau mai puţin preţios, prezintă marele avantaj de a avea o paletă largă de tehnici de execuţie, de la simpla însăilătură albă, până la cusături decorative poliforme. Tehnicile de cusut au apărut odată cu îmbrăcămintea, cusăturile de bază având o utilizare generală, pentru prinderea părţilor componente. Cusăturile ornamentale fac diferenţa, apărând ca un gen decorativ, care presupunea foarte multă îndemânare, permiţând realizarea unor deosebiri semnificative, în funcţie de statutul fiecăruia în societate. (muzeograf Ionela Daniela Antohe)

            Astfel de cusături tradiţionale, realizate cu un talent deosebit, vă invităm să vedeţi şi în cadrul şezătorii, care se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80, Galaţi.

 

Biroul Relaţii publice,
Nicoleta Gheorghe

 

PARTENERI
MEDIA:

  E cultura info presa galati Prin Galati Prin Galati Redescopera istoria Suntem ro 7 seri Galati-Braila info EST Litera 13