afis
Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment

ARMATA ROMÂNĂ
ÎN MARELE RĂZBOI DE ÎNTREGIRE

                        Simpozion: vineri, 28 octombrie 2016, ora 1000;
                        Locul: Muzeul„Casa Cuza Vodă” Galaţi, str. Al I. Cuza, nr. 80;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;
                        Invitaţie: .jpg;
                        Galerie foto: .pdf

             Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Judeţului Galaţi vă invită vineri, 28 octombrie 2016, ora 1000, la simpozionul cu tema: ARMATA ROMÂNĂ ÎN MARELE RĂZBOI DE ÎNTREGIRE, dedicat aniversării Armatei Române la 100 de ani de la intrarea României (14/27 august 1916) în Primul Război Mondial.

            Vor prezenta comunicări: prof. Căldăraru Cristian-Dragoş - Contextul militar internaţional al intrării României în Primul Război Mondial; gl. bg. (r) dr. Vulpe Ion - Situaţia armatei la data intrării României în Marele Război de Întregire; col. (r) Paraschivan Valerian - Armata Română între Pacea de la Bucureşti cu Puterile Centrale şi Pacea de la Paris; gl. bg. (r) Antohe Constantin - Generalul Eremia Grigorescu, erou al Marelui Război de Întregire.

            „A sosit un ceas pe care-l aşteptăm de peste două veacuri, pentru care am trăit întreaga noastră viaţă naţională, pentru care am muncit şi am scris, am luptat şi am gândit. A sosit ceasul în care cerem şi noi lumii, cinstit, cu arma în mână, cu jertfa a tot ce avem, cele ce alte neamuri, mai fericite, au de atâta vreme, unele fără să fi vărsat o picătură de sânge pentru aceasta: dreptul de a trăi pentru noi, dreptul de a nu da nimănui ca robii rodul ostenelilor noastre.” (Nicolae Iorga)

            Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

 

Biroul Relaţii publice,
Nicoleta Gheorghe

            

PARTENERI
MEDIA:

  E cultura info presa galati Prin Galati Prin Galati Redescopera istoria Suntem ro 7 seri Galati-Braila info EST Litera 13