afis
Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment

LANSARE EDITORIALĂ:
SPIRITUL ÇANAKKALE VA RĂMÂNE VEŞNIC VIU
ÇANAKKALE RUHU EBEDI YASAYACAK

                        Lansare editorială: Vineri, 18 martie 2016, ora 1400;
                        Locul: Muzeul „Casa Cuza Vodă” Galaţi, str. Al. I. Cuza, nr. 80;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;
                        Invitaţie: .jpg.
                        Galerie foto: .pdf

             Editura Muzeului de Istorie Galaţi în parteneriat cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa şi Uniunea Democrată Turcă din România – Filiala Galaţi vă invită vineri, 18 martie 2016, ora 1400, la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului SPIRITUL ÇANAKKALE VA RĂMÂNE VEŞNIC VIU / ÇANAKKALE RUHU EBEDI YASAYACAK , autor Gülten Abdula-Nazare.

            Ce s-a întâmplat în Çanakkele? De ce este importantă această luptă şi victorie pentru istoria Turciei dar şi a lumii? Iată două întrebări la care am dorit să dau un raspuns prin această lucrare. În acest an, odată cu comemorarea eroilor, am sarbătorit şi aniversarea a 100 de ani de la Victoria luptelor de la Çanakkale. Bine, dar, ce s-a întâmplat la Gallipoli, şi care este importanţa victoriei câştigată la Çanakkale? Cu acest gând am încercat să răspund la această întrebare. Luptele de la Çanakkale cunoscute sub numele de „Campania de la Gallipoli” au lăsat în urmă una din cele mai sângeroase pagini de neuitat care au precedat începerea Primului Razboi Mondial.

            Citind această carte, poate că veţi întelege, mai bine, greşelile din trecut împotriva umanităţii care se repetă din păcate în diferite regiuni ale lumii. Sper că prin lectura acestei cărţi să devenim mai buni şi să înţelegem inutilitatea războiului, să ne unim forţele pentru un viitor şi o lume pasnică fără conflicte, fără discriminări, o lume a păcii şi a fraternităţii. (Gülten Abdula-Nazare)

            La eveniment participă domnul Ali Bozçalîskan, Consul General al Republicii Turcia la Constanţa şi domnul Osman Fedbi, Preşedintele Uniunii Democrate Turce din România.

            Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă” Galaţi, str. Al. I. Cuza, nr. 80.

 

Editura Muzeului de Istorie Galaţi

 

PARTENERI
MEDIA:

  E cultura info presa galati Prin Galati Prin Galati Redescopera istoria Suntem ro 7 seri Galati-Braila info EST Litera 13