Imagini de la eveniment
Imagini de la eveniment.
Afisul microexpozitiei Metru etalon din timpul lui Alexandru Ioan I Cuza

ISTORIA MITROPOLIEI PROILAVIEI (BRĂILEI)
ŞI A VECHII EPISCOPII A HOTINULUI

 

                        Lansare editorială: joi, 20 noiembrie 2014, ora 1300;
                        Locul: Muzeul „Casa Cuza Vodă ”, Galaţi, str. Al. I. Cuza, nr. 80;
                        Program de vizitare: miercuri - duminică, 900 – 1700;
                        Comunicat de presă: .pdf;
                        Afiş: .jpg;
                        Galerie foto : .pdf

            Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită joi, 20 noiembrie 2014, ora 1300 la evenimentul editorial prilejuit de lansarea primului număr din Colecţia Restitutio Historiae: ISTORIA MITROPOLIEI PROILAVIEI (BRĂILEI) ŞI A VECHII EPISCOPII A HOTINULUI, autor Arhiereul dr. Veniamin Pocitan Ploeşteanu.

            Studiul de faţă, cu subtitlul Introducere, a fost considerat de autor o „broşură” care va fi „completă numai atunci când se vor publica actele şi documentele referitoare la această Mitropolie – dacă se vor mai fi păstrând în arhivele Patriarhiei ecumenice de la Constantinopole şi în arhivele ruseşti.”

             Prin publicarea anastatică a studiului „Istoria Mitropoliei Proilaviei (Brăilei) şi a vechii Episcopii a Hotinului”, Editura Muzeului de Istorie Galaţi doreşte să aducă un omagiu arhiereului dr. Veniamin Pocitan, la aproape 60 de ani de când a plecat la cele veşnice.

             De asemenea, acest demers este dedicat comemorării a 150 de ani de la reorganizarea vieţii bisericeşti a Episcopiei Dunării de Jos, prin Decretul nr. 1617 din 17 noiembrie 1864, semnat de Alexandru Ioan I, Domnitorul României, dar şi aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea Muzeului de Istorie din Galaţi.

             Evenimentul va avea loc la Muzeul „Casa Cuza Vodă” din str. Al. I. Cuza, nr. 80, Galaţi.

 

 Editura Muzeului de Istorie Galaţi

 

PARTENERI
MEDIA:

  Asociatia pentru Renasterea Galatiului E cultura info presa galati Prin Galati Redescopera istoria Suntem ro 7 seri Galati-Braila