Afisul expozitiei Situri arheologice si monumente istorice din judetul Galati

ISTORIA DE LÂNGĂ NOILA TÎRGU BUJOR

                        Manifestare culturală : Vineri, 31 mai 2013, ora 1300
                        Locul: Biblioteca orăşenească „Grigore Hagiu” din Tîrgu Bujor, judeţul Galaţi
                        Comunicat de presă: .pdf
                        Afiş expoziţie: .jpg

             Proiectul cultural „Istoria de lângă noi” vizează promovarea siturilor arheologice şi a monumentelor istorice de pe teritoriul judeţului Galaţi, fiind inclus în cadrul Programului educaţional susţinut de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

             Proiectul, iniţiat de muzeograful Costel Ilie, propune publicului o serie de activităţi ce au ca obiectiv o mai bună cunoaştere a monumentelor şi siturilor arheologice de pe teritoriul judeţului Galaţi, prin intermediul expoziţiei foto-documentare „Situri arheologice şi monumente istorice din judeţul Galaţi” şi a expunerilor tematice privitoare la „Mărturii arheologice descoperite în judeţului Galaţi” şi „Monumente istorice din judeţul Galaţi”. Expunerile, susţinute şi de prezentările media, distribuirea unor materiale de promovare, completare unor chestionare de către public, urmăresc formarea unor atitudini, în colectivităţile locale, de respect faţă trecutul istoric şi de protejare a valorilor patrimoniale existente „lângă noi” în fiecare localitate a judeţului.

             A patra manifestare din cadrul acestui proiect se va derula la Tîrgu Bujor, localitate în care au fost descoperite urme de locuire umană încă din paleolitic în punctele Râpa Detunata, Căzăneşti, iar din secolul IV p. Chr. pe terasa din sudul satului Umbrăreşti.

             Manifestarea de vineri, 31 mai 2013, se va desfăşura începând cu ora 1300, la Biblioteca orăşenească „Grigore Hagiu” din Tîrgu Bujor şi va fi inclusă în programul zilelor oraşului.

            Organizator expoziţie: muzeograf Costel Ilie.

Biroul Relaţii publice
Nicoleta Gheorghe