Afisul programului educational Unitate in diversitate

UNITATE ÎN DIVERSITATE

 

                        Program educaţional : luni, 9 mai 2011, ora 9 00
                        Durata: 3 ore;
                        Locul: Muzeul Casa Cuza Vodă , str. Cuza Vodă, nr. 80, Galaţi
                        Program de vizitare: miercuri - duminică: 1100 - 1900
                        Afiş: .jpg
                        Comunicat de presă .pdf

              

            Muzeul de Istorie Galaţi, vă invită, luni, 9 mai 2011, începând cu orele 900, să luaţi parte la Programul Educaţional: UNITATE ÎN  DIVERSITATE”.

             Sărbătorită în fiecare an pe data de 9 mai în toate ţările Uniunii Europene, Ziua Europei este considerată punctul de pornire al construcţiei europene. La 9 mai 1950 Ministrul de Externe al Frantei, Robert Schuman, propunea un plan bazat pe o idee cât se poate de simplă: punerea sub control a industriilor de război ale Franţei si Germaniei, astfel incât nici unul  din aceste state să  nu se mai poată pregăti în  secret de razboi.

             Ideea, la care au aderat şi Italia, Belgia, Olanda şi Luxemburg, a stat la baza celei dintâi Comunităţi Europene, cunoscute din 1993 sub numele de Uniunea Europeană. Succesul acestui proiect rezidă nu numai in armonizarea aspiraţiilor tuturor Statelor Membre, ci şi în afirmarea valorilor comune de pace, progres şi solidaritate.

             În prezent, obiectivul major al Uniunii este să construiască o Europă care să respecte libertatea şi identitatea tuturor popoarelor care o alcătuiesc. Europa va putea să-şi  controleze destinul şi să joace un rol important în lume numai unind aceste popoare.

             La acţiune au participat: Gradiniţa nr.36 Mihai Eminescu”(foto), Şcoala Gimnazială nr.43 Dan Barbilian”(foto), Şcoala Gimnazială nr.40 Iulia Haşdeu”(foto) din Galaţi.

             Preşcolarii şi elevii au aflat informaţii referitoare la Europa, Uniunea Europeană, Statele Membre, simboluri, deviză.