Afisul mesei rotunde "11 februarie 1866 Semnificatii istorice"

AGORA. ISTORIE VECHE ŞI ARHEOLOGIE LA DUNĂREA DE JOS
Editia a III-a

 

                              Conferinţă : Marţi, 5 aprilie 2011, ora 1200;
                        Locul : Muzeul de Istorie Galaţi, str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2;
                        Comunicat de presă : .pdf
                        Invitaţie : .jpg
                        Afiş : .jpg

         

              Muzeul de Istorie Galaţi, în colaborarea cu Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie - catedra de Istorie, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, vă invită, marţi, 05 aprilie, 2011, începând cu orele 1200, să luaţi parte la conferinţa cu tema: „ISTORIE VECHE ŞI ARHEOLOGIE LA DUNĂREA DE JOS”

              Seria de conferinţe şi mese rotunde cu tema respectivă, a fost deschisă în primăvara anului 2009, din iniţiativa a doi tineri istorici din urbea gălăţeană: lect. dr. Decebal Nedu, de la catedra de Istorie, din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie şi muzeograf drd. Adrian Adamescu, de la Muzeul de Istorie Galaţi.

              Este un proiect născut din pasiunea pentru antichitate şi arheologie, care îşi propune două obiective ambiţioase: organizarea unei serii de conferinţe, care să pătrundă treptat, în circuitul manifestărilor tradiţionale de istorie veche desfăşurate în România şi dezvoltarea unui nucleu consistent pentru cercetări de arheologie şi istorie veche, cu participarea specialiştilor de la Muzeul de Istorie Galaţi, precum şi a cadrelor didactice şi a studenţilor de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi.

Programul manifestării: